Alle jeugdkampioenen NOSBO bekend

Alle jeugdkampioenen van de NOSBO zijn bekend. En spannend dat het soms was.

Categorie B

In deze groep eindigde de drie favorieten gezamenlijk bovenaan. Stond in het vorig verslag dat Gerbert Leeftink aan remise genoeg had, vandaag bleek die opgave te groot. Raymon Oord opende direkt met wit de aanval op de zwarte stelling. Hij liet zijn koning in het midden staan en stuurde al zijn pionnen naar voren. Meestal is dat niet zo verstandig, maar omdat de stukken van Gerbert achter zijn pionnenstelling stonden bleek het in dit geval een juiste keuze. Om direkt verlies te voorkomen gaf Gerbert nog een stuk, maar dat bleek niet voldoende. Dan maar een toren dacht Gerbert in de hoop de open koning van Raymon eeuwig schaak te zetten. Die zocht echter en veilig heenkomen en toen die gevonden was stond Gerbert gewoon teveel materiaal achter. Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.