Limburger Tom Bus beste snelschaker in Bennekom

BENNEKOM – Tom Bus (links op de foto), spelend voor Voerendaal, heeft maandagavond in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom de titel Open snelschaaktitel van Bennekom gewonnen. Hij scoorde in de finale vier punten uit vijf duels en hield Noël Bovens van de thuisclub en Dick de Graaf uit Spakenburg juist achter zich.

Kwamen vorig jaar 34 schakers af op het traditionele voorjaarstoernooi van de Bennekomse Schaakvereniging BSV, dit keer waren het er zeven minder. Met name lieten de regioschakers verstek gaan. Het drukte de pret niet, want er werd harde strijd geleverd. Een speeltijd van vijf minuten per speler en partij is ook niet simpel.

Dick de Graaf was heer en meester in de acht voorronden. Hij scoorde honderd procent. Ook de kopstukken van BSV Bennekom, zoals Martijn Pauw, Noël Bovens, Ed de Beule en Benno van der Veen moesten er aan geloven. En in de vierde ronde werd de latere winnaar Tom Bus aan de zegekar gebonden. Bus scoorde 6,5 punten in het eerste traject, een halfje meer dan Tjerk Sminia uit Wageningen. Erik Middelkoop (Zoetermeer), Bovens en de Beule completeerde de eerste finalegroep.

In de finale won Bus in de eerste ronde van Bovens, maar verloor een ronde later van De Graaf. Deze leverde vervolgens het punt in tegen Sminia. Omdat Bus bleef winnen, mocht De Graaf in de slotronde niet verliezen van Bovens. Er was een probleempje met de klok, maar ook de stelling van De Graaf was niet goed. Hij verloor, waardoor Bus de titel pakte. In groep 2 won Martin Markering, in groep 3 Bert Duijker en in groep 4 Gary Dinsbach. Alle info is ook te vinden op de site van de Bennekomse Schaakvereniging .

Op de foto: Tom Bus (links) won in de derde ronde van Ed de Beule, die slechts een halfje scoorde in de finale (Foto Rini Kreef)

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    robert.krouwel 28 februari 2014

    dat er minder schakers uit de regio waren heeft volgens mij als oorzaak dat er bijna geen ruchtbaarheid aan het toernooi is gegeven.

    Normaal komt er uit Bennekom een email en wordt het ook in de kalender van de SGS geplaatst of in ieder geval op USF. Maar ik hoorde pas van het toernooi de betreffende maandagmiddag om 17.00 uur> toen was er voor mij geen tijd meer omdat ik toen nog in Zaandam zat.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.