Klim-Op overtuigend de sterkste jeugdclub van de RSB

V.l.n.r.: Circe Janse, Marek Kudlicka, Daniël Kudlicka, en Liqin Lu

Afgelopen zaterdag 1 maart werd in Gouda het Jeugdclubkampioenschap van de RSB in categorie E gespeeld. Er hadden zich 9 teams ingeschreven, waaronder 3 (!) van Klim-Op. Er werden door de nog jonge jeugd 7 ronden gespeeld, maximaal 30 minuten per ronde (15 min pppp). In veel gevallen waren de partijen al veel eerder afgelopen dan die 30 minuten, bijvoorbeeld omdat er een herdersmatje gegeven werd (is die middag minstens 5 keer voorgekomen!).

Klim-Op 1 was van begin af aan huizenhoog favoriet voor de titel en won die dan ook met overmacht. Veel spannender was de strijd om de plaatsen 2 t/m 4, die eveneens recht gaven op deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Het waren uiteindelijk Klim-Op 2, Spijkenisse en Krimpen die deze plaatsen verdienden.

Aan het eind van de middag was er voor iedere speler een oorkonde en ging elk team met minimaal één beker naar huis. De Kampioenstitel was dus voor Klim-Op 1. Een maand eerder had Klim-Op ook al de kampioenstitels in de C- en D-categorieën gewonnen. Hiermee toonde de schoolschaakvereniging uit Capelle (die nog altijd onder de bezielende leiding staat van Jan Sijbesma) overtuigend aan momenteel veruit de sterkste jeugdschaakvereniging van de Rotterdamse Schaakbond te zijn. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.