Dubbelschaak redt het niet tegen de 4 FMs van Stein

Lang werd er uitgekeken naar deze clash tussen de koplopers van klasse 3H, die beide nog ongeslagen waren. Maar hoe teleurstellend verliep de match tegen de toppers van Stein. Want toppers zijn het natuurlijk wel daar. Met een gemiddelde rating van 2200 hoor je niet thuis in de 3de klasse. En dat werd pijnlijk duidelijk voor ons. Geen enkele partij wisten we te winnen. Heel misschien hadden we op één bord winstkansen, maar op de andere borden werd het of remise zonder winstkansen, of we werden overklast.

Ondanks dat Stein een enorm ratingoverwicht had, kozen ze een toch wat riskante strategie. Er werd namelijk op een aantal zwarte borden snel remise aangeboden en daarmee hoopten ze dus met de witte stukken de punten binnen te gaan halen. Maar dan wisten ze natuurlijk nog niet dat er tijdens de bepaling van de opstelling bij ons duidelijk werd dat het moeilijk was de witte borden vol te krijgen… immers, veel Dubbelschakers gaven de voorkeur aan het spelen met zwart!

Voor het volledige verslag klik hier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.