Vlaggenschip Messemaker houdt kop boven water in streekderby

Algemeen Dagblad fotografe maakt plaatje voor de maandag editie!

Voor deze derby was er van het Algemeen Dagblad een fotografe en verslaggever aanwezig, maandag zal het verslag met foto in de Goudse en Alphense bijlage staan. Precies om 1 uur opende wedstrijdleider Pieter de Paus de zesde ronde. Na 12 zetten offerde Henk-Jan een kwaliteit voor een betere stelling, zijn tegenstander verbruikte veel tijd, en Henk-Jan liep ontspannen rond. In het verre eindspel wist hij het punt veilig te stellen. Peter Ypma kon na 3 uur spelen, stukverlies, zijn koning omleggen. 10 minuten later maakte onze kopman de stand weer gelijk. De stelling van Ed verzandde in remise. De volgende remise was voor Erik, gevolgd door verlies voor Ben op Sander de Groot, oud competitieleider van de RSB, maakte het Ben in het eindspel erg moeilijk. Jan Cheung wist er na veel manoeuvreren remise uit te slepen. Tenslotte wist de andere Jan zijn partij, met twee pionnen meer tot een goed einde te brengen, wat resulteerde in een minimale, maar o zo belangrijke overwinning. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.