Stukkenjagers DUO Kroeglopers Toernooi

Zaterdag 15 maart was de dag van de heropening van een traditie in Tilburg, een kroeglopers toernooi voor tweetallen. Het idee was een dik jaar geleden opgepakt door wat mensen van met name Stukkenjagers 1. Al snel werd het idee opgepakt om dit te organiseren met onze stamkroeg, cafe Jacks in Tilburg.

De datum werd zoals hierboven te zien valt 15 maart, 6 andere kroegen werden snel bereid gevonden deze dag mede mogelijk te maken. Verder zat het toernooi 2 maanden (!) vantevoren vol, ik had een maximum van 40 teams bedacht en ondanks geringe reclame hadden veel duo’s het idee, meemaken en erbij zijn!

Er was een kleine reservelijst, dus een week voor het toernooi besloot ik 42 teams toe te laten, waardoor ook alle teams op de reservelijst mee konden doen. Op de vrijdagmiddag (je zult het altijd zien), helaas nog een afmelding, gelukkig had Maarten Werkhoven zich nog niet ingeschreven en ook het vinden van een vriend ging verdomd soepel, dus hij en Wilbert Kocken completeerden het geheel.

De dag zelf verliep heel soepel, ik was om 9u bij Jacks, iedereen was tijdig present en ook de aanmeldingen verliepen voorspoedig, ik had met Bianca Muhren en Mark Clijsen( die ook de plattegrond had gemaakt) dan ook 2 toppers aan de wedstrijdtafel, was het allemaal makkelijk maakt.

Ook het materiaal was handig verpakt, mede dankzij de Albert Hein tassen.

We konden beginnen en dankzij het gemaakte programma van Dimitri van Leent liep het ook allemaal voorspoedig. Winifred Paulis en Mart Nabuurs bekommerden zich om het brengen van de nieuwe indelingen en het halen van de uitslagen in de overige 6 kroeger terwijl ik het crisiscentrum onder controle hield.

Alle teams lieten al snel wat punten liggen, waardoor het een hele spannende wedstrijddag werd, zeker met enkele speciale ratingprijzen en plaatsprijzen die in het verschiet lagen.

De dag vloog voorbij, we begonnen wat later maar liepen keurig op het schema in, zodat de prijsuitreiking om half 6 kon beginnen. Helaas had ik een kleine hapering in ons software programma waardoor ik hier wat tijd verloor, gelukkig is er ook na een eerste jaar altijd ruimte voor verbetering.

Een klein kwartiertje later konden we dan toch aan de prijsuitreiking beginnen.

De 20 plek en een mooie prijs in drank, werd behaald door de heren Stefan Bekker en Erik van den Dikkenberg

De 30e plek werd behaald door Gerard en Henk Swier, maar omdat je per team maar 1 prijs kunt winnen, waren Mark Clijsen en Paul Bogaers de gelukkigen die drank mee mochten nemen.

De 40e plek was voor Frank Vennix en Rob Leurs, Rob was al naar huis, dus Frank had het er maar zwaar mee…

Vervolgens waren er nog 3 ratingprijzen, voor de gecombineerde ratings, die onder 4500 werd nipt gewonnen door Noud Lentjes en Steven Glasbeek

De ratingprijs <4000 was knap voor Norbert Harmanus en Jan Douwes.

De ratingprijs <3500 ging naar de al eerder genoemde Henk en Gerard Swier.

Aan de top was het erg spannend en close, de gedeeld 2e plek was voor de teams Jan Sprenger/Arthur Pijpers en toch wel de verrassing van het toernooi Mark Timmermans/Rik de Wilde.

Uiteindelijk met een punt voorsprong kampioen de befaamde kroeglopers Jan-Willem de Jong en Edwin van Haastert, nogmaals allen van harte gefeliciteerd.

Na de prijsuitreiking bleven er nog een dikke 50 man na eten, wat erg gezellig was, de hamburger viel volgens mij erg in de smaak (Chiel dank!).

Verder hadden Anne Haast en ik besloten voor een toetje te zorgen, dit zorgde ervoor dat we vrijdag 5 taarten stonden te bakken, ook Winifred Paulis en Cor van Dongen deden een duit in het dessertzakje door daar nog 3 taarten aan toe te voegen, een geweldig slot van een in mijn ogen geweldige dag.

Rest mij iedereen te bedanken voor zijn/haar aanwezigheid, danwel de sfeer en nogmaals de mensen die hebben geholpen aan dit mooie evenement wat we volgend jaar zeker weer gaan organiseren!

Dimitri van Leent, dank, zonder jou had ik dat programma nooit afgekregen en zeker niet zo!

Bianca Muhren/Mark Clijsen voor het innen van het geld en het bijbehorende vroege opstaan.

Mark Huizer voor het verwerken van de aanmeldingen op de website.

Mark Clijsen voor het maken van de folder.

Winifred Paulis, Anne Haast en Cor van Dongen voor het bakken van de taarten.

Chiel voor de geweldig goede zorgen op de dag zelf, de relaxte sfeer, het meedenken en mee klaar zetten van wat dan nog ook!

Winifred Paulis en Mart Nabuurs, voor het maken van de vele foto’s en het relaxed verzorgen van de indelingen/uitslagen (overige foto’s te vinden op mijn facebook pagina).

Bram van den Berg

1 Reactie

  1. Avatar
    Jeroen Schuil 17 maart 2014

    Klinkt goed Bram! Toch geloof ik dat ik het toernooi van volgend jaar leuker vond ;)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.