De Stelberg 1 RSB schoolschaakkampioen 2014

V.l.n.r.: Lucas, Tommy, Hein en Winston (Van Harte Gefeliciteerd)

Rotterdam, zaterdag 15 maart 2014

Sterke en opvallende winnaar Erasmiaans Schaakfestijn

Met het team van de Stelberg levert het Erasmiaans Schaakfestijn, dat het schoolschaakkampioenschap van de RSB organiseert een ijzersterk team af voor het Nederlands kampioenschap dat op 24 mei en 14 juni georganiseerd wordt in Arnhem. Opvallend is vooral de lage gemiddelde leeftijd en de hoge score (19 uit 20) van dit team dat gevormd wordt door Lucas, Tommy, Winston en Hein. Drie ervan zitten op school nog maar in groep 5 en 6 en maar één speler in groep 7. Zo’n jong team hebben we nog niet eerder geplaatst gezien en zij zullen zeker in de toekomst nog voor veel spektakel en opzienbarende resultaten gaan zorgen. Net als vorig jaar eindigde de Admiraal de Ruyterschool op de tweede plaats, op eerbiedwaardige afstand. De strijd om de derde plaats was bijzonder spannend en ging tussen de Piramide en Passe Partout. Beide teams behaalden 10 matchpunten, maar aan het eind van de rit mocht de beker mee naar de Piramide omdat deze vier kanjers 1,5 meer bordpunten hadden verzameld. Ook hier weer een opvallende prestatie van de nog hele jonge Saad, die 90% scoorde op bord 3.

Deze vier teams vormen de RSB-delegatie naar het NK. Wij wensen hun veel succes, zodat we volgend jaar weer met net zoveel scholen naar het NK mogen. Want dat is toch ook weer heel bijzonder. Bovendien worden deze teams uitgenodigd, samen met nog twee teams, voor de Zuid-Holland Cup die op maandag 28 april in het Topcentrum Rotterdam zal worden gehouden. Hier doen ook de sterkste teams uit de Haagse en Leidse schaakbond mee. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.