1e klasse A – 6e ronde: SHTV op drempel terugkeer naar Promotieklasse

Een bezoek aan het Nationale Schaakgebouw heeft de formatie van Schaakcombinatie HTV opgeleverd dat ze op het punt staan binnen het jaar terug te keren naar de Promotieklasse.

De voorlaatste ronde is geopend met de wedstrijd die de degradant opleverde: het is Botwinnik niet gelukt uitstel af te dwingen tijdens het bezoek van Schaakhuis. Promotie blijft in ‘s-Gravenzande in het spoor van koploper SHTV, terwijl Rijswijk een dag later hetzelfde bereikt: evenals SHTV op 9 punten komen, waarbij SHTV nog naar het Nationale Schaakgebouw zal afreizen voor de laatste wedstrijd in deze ronde.

De wedstrijd tussen DD 4 en SHTV 2 verloopt vanaf het begin voorspoedig voor de bezoekers, maar duurt tot de laatste minuten van de avond voor de wedstrijdformulieren ondertekend kunnen worden. Karl Baak en Max van Herpen doen uitgebreid verslag, inclusief partij-weergaven.

Uitslagen, verslagen en programma

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.