Meike Riemens wint 34e Alblasserwaard Jeugdtoernooi

Na eerste te zijn geworden in haar eigen groep met 6 uit 7, wist Meike Riemens van SV Krimpen aan de IJssel in de finale Sybe de Oude, ook eerste in zijn groep, te verslaan. Meike is hiermee niet alleen het eerste meisje dat het Alblasserwaardtoernooi wint, maar zij is ook de eerste trotste bezitter van de nieuwe wisselbeker.

Maar liefst 78 spelers en speelsters hadden zich aangemeld en waren ook allemaal aanwezig in de tot de laatste plaats gevulde speelzaal in Sliedrecht. Een nieuw record, nadat vorig jaar al 68 deelnemers konden worden genoteerd. Na de opening door toernooidirecteur Mark van Hulst kon de strijd in de 9 gevormde groepen beginnen.

Meteen vlogen de stukken over de borden en doordat de groepsleiders er goed tempo in hielden werden de te spelen rondes nog binnen het gestelde tijdschema afgewerkt. Zeker nadat de te winnen prijzen, waaronder maar liefst 36 bekers, werden uitgestald, wisten de spelers niet meer hoe snel ze aan de volgende ronde moesten beginnen. Zelfs in de groep met 5 en 6-jarigen werd, met het vooruitzicht op een mooie beker, vaak zeer serieus om de punten gespeeld. Onder het toeziend oog van vele ouders en begeleiders werden alle partijen zonder problemen gespeeld. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.