BSG Pinkstertoernooi 2014: rapidtoernooi op 9 juni

Schaakclub BSG Bussum organiseert op maandag 9 juni het 29e Pinkstertoernooi als een eendaags Rapidevenement; tevens wordt dan een eendaags Snelschaaktoernooi voor basisscholieren gehouden. Door het wegvallen van sponsoring is dat noodgedwongen een ander format geworden dan het vierdaags weekendtoernooi dat in 2013 succesvol werd georganiseerd.

Lennart Ootes, die in voorgaande jaren het toernooi organiseerde, begrijpt de beslissing van BSG en hoopt dat er een nieuwe sponsor gevonden kan worden zodat in 2015 het toernooi weer in traditionele vorm georganiseerd kan worden. Ootes is verheugd dat de SGS met het OKU een nieuw onderkomen heeft gevonden voor het Persoonlijk Kampioenschap dat in het Pinkstertoernooi was geïntegreerd.

Over het Pinkstertoernooi in 2014:

Het nieuwe Rapidtoernooi is voor (max.) 60 deelnemers, volgens Zwitsers systeem, in 7 ronden met 20 minuten bedenktijd. Indeling in 3 ratinggroepen.

Op Pinkstermaandag 9 juni wordt gespeeld van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zal een aantrekkelijke prijzengeld ter beschikking worden gesteld.

Zie de website voor de inschrijving: Klik hier…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.