27e Open Prometheus Kampioenschap – 6e ronde: slotronde wordt beslissend

In Delft is de voorlaatste ronde van het Open Prometheus Kampioenschap en strijd om Het Bronzen Paard gespeeld, waarna het in beide groepen nog allerminst duidelijk is wie er gaat winnen.

René Torenstra doet uitgebreid verslag op de site van de Delftse Schaakclub.

Enkele reacties

Bert Gerritsma schrijft: „Ik speelde met zwart de moderne verdediging. Mijn vijfde zet Ph6 was minder goed. Wit had de gehele partij het beste van het spel. In een stelling die nog steeds iets beter voor hem was, bood Honderd remise aan. Dat heb ik dankbaar aangenomen.”

René Weerts schrijft: „Soms kan het vreemd gaan met schaken, tegen de sterkere in de groep weet ik te winnen en van de zwakkere verlies ik. In mijn partij tegen Simon heb ik een moeilijke stelling met een pion meer, maar een geïsoleerde dame. Opeens is de stelling weer redelijk gelijk en Simon heeft nog een kwartier en ik een uur. Dan opeens bega ik een blunder, na een uitgelokte en passant slag staat de pion ernaast ongedekt en is het mat in drie.”

Paul Koks schrijft: „In de zesde ronde nodigt Martin Neuteboom uit voor het spelen van het Morra Gambiet, wat mij in deze partij een pion oplevert. Een voordeel dat uiteindelijk beslissend is, zodra wit volledige afruil van stukken toelaat.”

Martin Neuteboom – Paul Koks

Uitslagen, stand en indeling
Verslag René Torenstra | Toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.