Promotieklasse – 8e ronde: slotronde heeft droomfinale en drie titelkandidaten

De eerste acht ronden in de promotieklasse zijn een inleiding geweest voor een gezamenlijke slotronde, waarbij Schaakcombinatie HTV, Botwinnik en Scheve Toren nog kampioen van de Haagse Schaakbond kunnen worden.

Het vlaggenschip van SHTV herstelt zich van de zeperd die tegen WSC opgelopen is, terwijl Botwinnik de ploeg van Bobby Fischer Wassenaar nog in degradatiezorgen houdt. Zo is een droomfinale middels een rechtstreeks duel tussen twee koplopers tot stand gekomen.

In Leidschendam-Voorburg is Scheve Toren een maatje te groot voor sv Raadsheer-Corbulo, dat al verzekerd was van deelname in een van de 1e klasse competitiegroepen gedurende het komende seizoen. Misschien kan het tweede team van deze degradant in de 3e klasse A toch nog aanleiding voor champagne geven: de 27e maart spelen die een kampioenswedstrijd tegen de koploper in hun klasse, waarbij de winnende ploeg kampioen van deze klasse is.

Uitslagen, verslagen en programma

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.