EK teams Correspondentieschaak(1): Nederland maakt zich op voor de finale

In 2014 is de finale van het 9de EK Correspondentieschaak voor landenteams van 8 personen gestart. Nederland doet mee met Twan Burg(1), René Raijmaers(2), Albert Hedels(3), Richard van Tienhoven(4), Jan-Willem van Willigen(5), Ronald Ritsema(6), Robert Leemans(7), Jan Bart van Daatselaar(8) en teamcaptain Joop Jansen. Elke speler speelt 12 partijen en de bordpunten worden bij elkaar opgeteld.

Het Nederlandse correspondentieschaakteam maakt zich op voor de finale van het EK. Dit begint in juni en voor Nederland spelen:

  1. Twan Burg
  2. SIM René Raijmaekers
  3. SIM Albert Hedels
  4. SIM Richard van Tienhoven
  5. IM Jan-Willem van Willigen
  6. IM Ronald Ritsema
  7. Robert Leemans
  8. Jan Bart van Daatselaar

Captain: Joop Jansen

Het team is maar op één plek gewijzigd ten opzichte van de voorronde. Peter Cijs, die een mooie 6,5/10 scoorde, heeft helaas plaats moeten maken. Vervolgens ben ik gevraagd om hem te vervangen. Dat doe ik graag, want op bord 1 krijg ik veel sterke tegenstanders en als het een beetje meezit kunnen we voor een mooie klassering gaan!

Uitslag voorronde:

Als ik naar de standen kijk, denk ik dat in ieder geval Israël, Oekraïne, Engeland, Slovenië, Slowakije, IJsland, Duitsland, Rusland en Litouwen zich plaatsen voor de finale. Een aantal sterke landen, dus er wacht ons een mooie uitdaging! Via schaaksite zal ik iedereen op de hoogte houden!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.