LSG 1 blijft op koers voor Europa

Om weer een keer mee te kunnen spelen in de Europa Cup is vrijwel zeker een plaats in de top drie nodig. Dat is zeker haalbaar, maar dan moest er niet weer onnodig verloren worden zoals in de vorige ronde tegen Utrecht. Gelukkig hield LSG aan het duel tegen BSG wel twee matchpunten over, maar het woord gelukkig kan hier zeker ook opgevat worden in de betekenis “met wat geluk”.

De “start” van de wedstrijd was niet zo gelukkig. Michiel Bosman was door griep geveld en zijn vervanger Wim Heemskerk kreeg tot zijn schrik GM Alexander Berelowitsch te bestrijden. BSG had namelijk voor een tactische opstelling gekozen die ons niet alleen verraste maar, en dat moet wel gezegd worden, ook zeer goed voor BSG uitpakte.

Predrag had door de gekozen opstelling een keer een relatief makkelijke middag. Hij was als eerste klaar, de verdediging van Jesper de Groote werd vrij eenvoudig opgeblazen. Arthur had met Li Riemersma een duidelijk minder makkelijke tegenstander getroffen. Na ruim twintig zetten zagen de spelers van verdere winstpogingen af. De voorsprong werd vergroot door Edwin. Tegen Ewoud de Groote was hij zeer goed uit de opening gekomen, maar hij had daarna de zaak toch wat laten vervlakken. Wat mindere zetten van Ewoud zorgden toch nog voor een zege.

Wim leek ondertussen goed stand te houden tegen Berelowitsch, maar ook hij bemerkte dat een paar mindere zetten door een sterkere tegenstander vaak hard worden afgestraft. Met nog een “rustige” puntendeling van Mark tegen Frank Erwich, een nederlaag van Stefan en een zege van Eelke was de stand na de tijdnoodfase 4-3 in het voordeel van LSG, maar gerust op een eindzege was ik nog niet. Rudy stond al lange tijd in de verdediging gedrukt en ook de stelling bij Jan-Willem zag er bedenkelijk uit. Alleen bij Jan ging ik uit van een vol punt.Lees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.