Apeldoorn verliest cruciaal duel

Het is natuurlijk een paar uur reizen en daar houden de meeste mensen niet van, maar ik vind uitwedstrijden tegen Voerendaal altijd erg leuk. Evenals de vorige keren dat we naar Klimmen afreisden, scheen er een heerlijk lekker zonnetje. De omgeving is er schitterend en Café Keulen is een leuke speellocatie. De ontvangst door mensen als Oscar Lemmers is uitermate correct en prettig. Alle ingrediënten voor een mooie schaakmiddag waren aanwezig.

Met Accres Apeldoorn moest er eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen worden in de strijd tegen degradatie en dat is niet gelukt. Met 5,5-4,5 delfden we het onderspit. Het is vaker gezegd: vorig jaar werden we met vrijwel hetzelfde team tweede in de Meesterklasse en nu heeft het er alle schijn van dat we negende gaan worden. Vorig jaar zat alles mee en dit seizoen wil het niet vlotten. Ik denk dat we het iets te makkelijk hebben opgevat dit jaar. Het zit qua niveau toch allemaal vrij dicht op elkaar, zodra je niet meedoet om de titel, zit je sneller tegen degradatie te spelen dan je denkt.

Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.