Vlaggenschip Messemaker wint slag bij Batavia

Na een ontspannen treinreis en een korte wandeling kwamen we aan bij Café Batavia, de speellocatie van Fischer Z. Wedstrijdleider Bram van Dijk van Fischer Z opende om 13.00 uur de zevende ronde. Omstreeks kwart over drie bood Erik, na overleg met mij remise aan, zijn tegenstander besloot nog even door te spelen, op de 43e zet werd de vrede getekend. Henk-Jan aan bord twee moest na tweeënhalf uur zijn koning omleggen, na de hele partij te hebben verdedigd. Peter Ypma kreeg een kwal voor een paard en twee pionnen, op de 22e zet gaf hij de kwaliteit terug, maar won met een prachtige combinatie de dame. tussenstand 1 – 1. Peter S won op de kwaliteit, gaf deze terug en stond een gezonde pion voor en maakte het bekwaam af, 2 – 1. Ed bood op de 32e zet remise aan, gezien de stand werd er doorgespeeld, na de 43e werd ook hier de vrede getekend. Topscorer Jan Evengroen wist ook deze partij, na een mooie aanval, op zijn conto bij te schrijven. Tussenstand 2 – 4. Ben ging het verre eindspel in met twee pionnen meer, het rook naar winst, maar Peewee van Voorthuijsen wist remise af te dwingen; ach, niet erg: de twee matchpunten waren binnen. De partij van Jan Cheung ten slotte werd ook remise en zo hebben wij de slag bij Batavia binnen! Eindstand 3 – 5. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.