Komt dat door de stilte?

In het verslag van het Noordelijk kampioenschap las ik een oproep om stil te zijn tijdens het schaken. Dat deed mij me afvragen: waarom moeten we stil zijn bij het schaken?

Het lijkt logisch. Schaken is een denksport en dat gaat makkelijker als je je kunt concentreren. En als het stil is kun je je beter concentreren. Het eerste klopt deels, maar klopt het tweede ook? Laten we beginnen waarom het eerste maar deels klopt.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.