11e Kennemer Open – 7e ronde: Ameling en Kranenburg winnen

In een rechtstreeks duel om de koppositie is titelverdediger Frans Pieter van den Bos er niet in geslaagd stuivertje te wisselen en blijft hij op de tweede plaats op een half punt staan.

Tijdens diens partij aan bord 1 ontwikkelde Frans Pieter van den Bos zich tot een volhardende remise-weigeraar, maar uiteindelijk moest hij daar toch in berusten. Theo van Orsouw hoeft eindelijk weer eens geen personeelstekort in het Nationale Schaakgebouw op te lossen, maar is het toernooiritme voor wat betreft de Kennemer Open kwijt. Bob Ameling profiteert daarvan en komt op vier punten. Sebastiaan Kranenburg wint zijn partij van Cok Ippel.

In groep 2 is Jan Zonneveld de enige vanuit de Haagse Schaakbond die de weg naar Haarlem weet te vinden en speelt er een verdienstelijke remise tegen Peter de Vries, een voormalig jurylid bij av Zaanland.

Uitslagen en scoretabellen hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.