27e Open Prometheus Kampioenschap – slotronde: De Jong en Nicolaas winnen

De 27e editie van het OPK zit er op voor wat betreft de kampioenschapsronden. De winnaars van groep A en groep B zijn op het allerlaatste moment bekend geworden.

René Torenstra doet uitgebreid verslag op de site van de Delftse Schaakclub.

Enkele reacties

René Weerts schrijft: „Paul en ik hebben al vaker tegen elkaar gespeeld, hij heeft wel een + score maar je weet het nooit. De vermoeidheid van de eindronde in Zoetermeer de dag ervoor eiste zijn tol. Ik speelde de moderne verdediging en kon druk in het centrum opbouwen. Na wat geruil lag de focus bij de g en h pionen, toen die van het bord verdwenen was ik in staat om de centrumpionnen te veroveren. Met twee pionen meer met paard en toren tegen loper toren schoof ik naar de overwinning toe.”

Paul Koks schrijft: „Ik had deze avond niet het geduld om echt voor de stelling te gaan zitten, waardoor een hele serie zetten in rapid-tempo gespeeld werden. Met zo’n instelling kom je er meestal te laat achter, als er iets niet klopt in wat je doet. Waardoor er twee pionnen verloren gingen zonder enige compensatie.”

Uitslagen en eindstand

Verslag René Torenstra | Toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.