De torens van februari

Afgewezen titels:

1. Je door Assen laten overklassen

2. Kleine jongetjes worden groot

3. Assen 3e klasse ontgroeid….alleen Koster nog altijd te sterk

Ooit, het was nog in mijn jeugd, of net erbuiten, las ik van Tonke Dragt De torens van februari. De torens van februari speelt in een parallelwereld die een betere, mooiere versie lijkt van de onze. Je komt er door op 29 februari op het juiste moment het juiste woord uit te spreken. Het wordt dan 30 februari en je bent opeens ergens anders.

In seizoen 2006-2007, op 23 februari 2007, speelden de Spassky’s tegen Assen. Het werd 5-3. In mei van dat jaar konden de Spassky’s de kampioensvlag hijsen. Ook tot onze eigen verrassing, want al in de 2e ronde van dat seizoen waren we met 6-2 de boot ingegaan tegen Sissa 2, dat lang de ranglijst aanvoerde.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.