Jonathan Tan wint 20ste J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi

Op 5 april verzamelden 162 schakers zich in De Boekenberg. Dit mooie gebouw was voor één dag bezet door Schaakvereniging Spijkenisse. Jeugd van 6 tot 25 jaar streed om de prijzen in het J. de Kluyver Jeugd schaaktoernooi. Uiteindelijk werd in de hoogste leeftijdsgroep Jonathan Tan de formele Jeugdkampioen van Spijkenisse. Met 5,5 punten uit 7 partijen verdiende hij de Kampioensbeker en een geldprijs.

Dat alles werd pas aan het einde van de middag bekend. Er ging een enerverende dag aan vooraf. Om 10 uur werd het toernooi op ludieke wijze geopend door wethouder Jan-Willem Mijnans. Hij riep een van de Spijkenisse schakers naar voren. Job Verheul, die dag jarig, mocht een partij schaken tegen de wethouder. De partij, becommentarieerd door SV Voorzitter Jordy Lahaye, werd na 10 zetten beëindigd toen zij remise overeengekomen waren. Hiermee werd het 20e J. de Kluyver Jeugd Schaaktoernooi geopend.

Dat schaakactiviteiten niet het enige waren, werd duidelijk voor de wethouder tijdens een rondleiding langs de tentoonstelling ‘Schaak en Kunst’ aangevuld met zeer bijzondere werken gemaakt door CBS De Hoeksteen. Ook kon hij zich vergapen aan de SV-collectie Schaakspelen en boeken.

Lees meer op de website van Schaakvereniging Spijkenisse.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.