LA MOLINA Schaaksimultaan

12.30 uur – Mat in het Rad, 27 april, Nieuwmarkt Amsterdam

Traditionele schaaksimultaan in het reuzenrad, waarbij de betreurenswaardige deelnemers bij voorbaat kansloos voorbijdraaien aan de wrede meesteres. Simultaangeefster is Arlette van Weersel.

De schaakmeester staat aan de voet van het kleine reuzenrad en de deelnemers komen aan haar voorbij. De deelnemers zitten als het ware in hun eigen schaakklok. Ieder jaar is het weer spannend of de schaakmeester een winstpartij moet weggegeven. Schaken op hoog niveau, een eenzame strijd tussen hemel en aarde.

Alle Nedelandse toppers hebben het al tegen het rad opgenomen, maar niemand kon het zo ongeëvenaard als wijlen Rob Hartoch. Arlette van Weersel heeft inmiddels het stokje van Rob overgenomen. Komt allen en vooral sterke clubschakers worden opgeroepen om mee te doen. Bezorg Arlette van Weersel de eerste Nederlaag tegen het Rad. Door het spectaculaire karakter van de simultaan is deelname een feest voor jong en oud. Goed schaken staat echter voorop: het blijft een wedstrijd…

Deelname: € 5,- pp. Inschrijven bij Bram Vollaers 0642990005 of .

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.