Vlaggenschip Messemaker slaat slag op thuisbasis

Het voltallige team van Messemaker 1847

Peter Ypma opende het eerste punt met stukwinst en vervolgens won hij een kwaliteit, dit was voor zijn tegenstander het moment om de handdoek in de ring te gooien. Jan Cheung zetten zijn tegenstander onder druk en wist op de 25e zet het volgende punt binnen te halen. Direct daarna werd de vrede getekend bij Henk-Jan, daar kwam Henk-Jan goed mee weg, na aanvankelijk niet lekker (zeg maar slecht) te hebben gestaan. Tussenstand 2½ – ½. Ed leek een stuk te gaan winnen, maar tegenstander wist met een bijna dodelijke aanval het tij te keren, waarna tot remise werd besloten. Jan Evengroen zet zijn opmars voort als beste speler van het team, met 7 uit 8, na de winst op de teamcaptain van Caissa. Ben had een batterij aan pionnen, na vereenvoudiging, door de torens af te ruilen, gaf zijn tegenstander op, ook deze keer maakte Ben het winnende punt. Twee minuten later scoorde Erik, na de hele partij zijn tegenstander onder druk te houden, het volgende punt. De tegenstander van Peter Scheeren kwam 50 minuten te laat binnen, deed snel een zet en ging zich omkleden, het motorpak werd vrijetijdskleding. Wonder boven wonder overleefde hij de eerste tijdcontrole, Peter kwam, op de 40e zet, een gezonde pion voor te staan met een betere stelling. Nog twee pionnen gescoord en na wat pruttelen van de motorman was ook dat punt binnen. Eindstand 7 – 1. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.