HSG Open 20 – 22 juni 2014 inschrijving geopend

HSG is dan misschien niet meer de topclub van weleer, het HSG Open met zijn nevenevenementen mag met recht een topschaakfestival worden genoemd! Voortgekomen als neventoernooi van het NK is het HSG Open inmiddels toe aan zijn 9de editie, met een mooi rijtje winnaars waaronder Anish Giri, Humpy Koneru en Daniel Fridman. Ook dit jaar wordt er gespeeld in de prachtige locatie, Amrâth Hotel Lapershoek, goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto en gratis parkeren. Voor de spelers is er een aantrekkelijk arrangement om te overnachten. Het toernooi vindt plaats van 20 – 22 juni in Hilversum. De inschrijving is geopend.

Maar het is niet alleen het HSG Open. Op zaterdag 7 juni wordt de nieuwste schaakfilm Computer Chess van Andrew Bujalski vertoond in het filmtheater Hilversum voorafgegaan door een lezing over dit onderwerp. Op maandag 16 juni vindt het Hilversums Kroegschaaktoernooi plaats in hotel café De Waag aan de Groest, waar IM Manuel Bosboom zijn titel mag verdedigen. Tijdens het HSG Open wordt een schaakclinic verzorgd voor Hilversumse basisscholen, waar vorig jaar meer dan 100 kinderen aan meededen. Toernooidirecteur Henk Cornelissen is vooral ook trots op het laatste pareltje: “Samen met Stichting Pinetum Blijdenstein wordt de 100-jarige sterfdag van Blijdenstein herdacht. Blijdenstein was een succesvol bankier, was grondlegger van de botanische tuin Pinetum in Hilversum en was een zeer verdienstelijk schaker. Op zondag 29 juni vindt in het Pinetum het HSG Jeugdtoernooi plaats, zijn er voor de ouders en bezoekers gratis rondleidingen en is Hans Böhm aanwezig, die zowel 2 simultaansessies verzorgt als een lezing geeft over schaken in de tijd van Blijdenstein (waaronder een analyse van een partij tegen Zukertort). Hopelijk het begin van een mooie nieuwe traditie”.

Alle informatie is te vinden op www.hsgopen.nl of via

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.