Van den Doel wint duel der kampioenen

Twee keer won Erik van den Doel het OGD Prinsenstad Toernooi in Delft en twee keer won Dimitri Reinderman. In de derde ronde van de huidige editie, zaterdagmiddag, zaten de twee oud-kampioenen tegenover elkaar. Wie van hen zal het toernooi voor de derde keer winnen? Dat weten we pas zondagmiddag, maar om te beginnen won Van den Doel de zeer spectaculaire partij. Op de toernooisite zijn onder het kopje ‘live’ (en ook hier bovenaan op Schaaksite) ook partijen uit voorgaande ronden na te spelen.

Na twee ronden waren er nog zeven spelers met twee punten… en dat waren de zeven grootmeesters. In de derde ronde eindigden de partijen Danin-Ikonnikov en Khenkin-Haslinger in remise. Van de zeven kreeg alleen Vladimir Sergeev een niet-grootmeester als tegenstander, namelijk Hans Groffen, die hij versloeg. Sergeev gaat dus samen met Van den Doel aan de leiding.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.