Paaspuzzel (4): 2e Paasdag

Als laatste onderdeel van de paaspuzzel twee helpmatten. U kunt vanaf nu uw antwoorden opsturen.

Bij een helpmat begint zwart met zetten. Zie ook een kleine introductie uit het Wekelijks Schaakprobleem.

Zwart doet dus de eerste zet, vervolgens doet wit zijn eerste zet, en wit zet op zijn derde zet mat.

Geef in beide gevallen de complete oplossing.

De oplossingen kunnen als geheel tot 25 april ingestuurd worden aan . De vijf beste oplossers plaatsen zich voor het ONOK 2015 en krijgen een recente editie van het probleemblad toegestuurd. Zie de site van de Nederlandse bond van Schaakprobleemvrienden voor een proefnummer van dit blad. Deze bond stelt tevens de prijzen ter beschikking! Leden van de NBSV doen buiten mededinging mee, omdat ze al vier keer per jaar dit blad toegestuurd krijgen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.