Vanaf zaterdag: NK Jeugd

Zaterdag 26 april, Koningsdag, start het Nederlands kampioenschap voor de jeugd tot en met 20, 16 en 14 jaar. Het wordt gespeeld in het Topsport Centrum in Rotterdam en wordt georganiseerd door de Stichting Pathena, de gemeente Rotterdam en de KNSB. De drie hopen het toernooi ook de komende drie jaren in Rotterdam te organiseren.

Op de mooie speellocatie (naast de Kuip) vinden naast dit NK ook nog diverse nevenevenementen plaats. Zaterdag geeft Anish Giri simultaan en zondag is er een internationaal schaaktoernooi via internet, waarbij schoolteams uit diverse landen het tegen elkaar zullen opnemen. Daarnaast worden er schaaklessen gegeven en zijn er diverse toernooien, waaronder het RSB-Doorgeefschaaktoernooi voor Jeugd.

Bijzonder: iedere ronde zijn alle zestig partijen via de toernooisite live te volgen!

Toernooidirecteur Thao Nguyen is enthousiast: “Wij hopen dat dit toernooi een bijdrage gaat leveren aan een nieuw imago voor schaken in Nederland. Dit evenement heeft een krachtige uitstraling die het schaken verdient. Daarnaast laat Rotterdam hier zien, dat het niet alleen hard werkt, maar ook een groot potentieel intellect heeft. Negen dagen lang is Rotterdam het nieuwe epicentrum voor schakend Nederland”

Op de slotdag 4 mei reikt Nederland kampioen Dimitri Reinderman de prijzen uit. Behalve titels, eeuwige roem en prijzen zijn er ook tickets te verdienen voor het Europees kampioenschap, dat later dit jaar zal plaatsvinden in Batumi in Georgië.

Op de toernooisite is het NK jeugd uiteraard goed te volgen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.