Hans Remmers maakt paaspuzzel foutloos

Alleen Hans Remmers is erin geslaagd alle opgaven van de paaspuzzel correct op te lossen. Vooral opgaven 2 en 7 zorgden voor de nodige slachtoffers, zoals ook in de tabel met resultaten te zien valt. Omdat er maar vier inzenders waren en zij het allemaal goed gedaan hebben, zijn ze alle vier gekwalificeerd voor het ONOK 2014 en krijgen ze binnenkort een editie van het probleemblad thuisgestuurd!

Witte Donderdag

Op Witte Donderdag begonnen we met mat in 2:

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag was het twee keer mat in 3:

Eerste Paasdag

Op Eerste Paasdag was het twee keer mat in 5:

Tweede Paasdag

Als toetje twee leuke helpmatjes op Tweede Paasdag:

Ik neem persoonlijk contact op met de prijswinnaars om de prijs uit te kunnen delen.

Zie de site van de NBSV.

5 Comments

 1. Avatar
  Avdg april 27, 2014

  Hans, Gefeliciteerd met de overwinning. Knap dat je ze allemaal op hebt gelost.

  Zie nu dat ik 2 domme fouten heb gemaakt (Schaak gemist in de helpmat en in de #2 de verkeerde lijn afsnijden).

  De #5 van Junker is wel erg mooi om 3 minorpromoties als oplossing te krijgen, ik zag het paard wel vrij snel, maar daar hield het aardig op. Ik had hier al wel rekening mee gehouden dat ik hier punten liet liggen.

  Twan, Leuk dat je dit hebt georganiseerd, hopelijk komt er nog een vervolg hierop. :)

 2. Avatar
  Titos april 27, 2014

  Leuke puzzels, ik heb de meeste wel geprobeerd op te lossen, maar was niet aan de laatste toegekomen. De tweede had ik fout, d.w.z. ik dacht aan Td4, maar wat is hiervan de weerlegging? Je schrijft 1.Td4 Pe4, maar volgt dan niet Te7#?

 3. Avatar
  Avdg april 27, 2014

  Ja 1. … Pe4 gaat inderdaad mat in 2 maar na 1. … Te6 zit er geen mat in 2 meer in.

 4. Avatar
  Twaburov april 27, 2014

  Klopt, ik heb het aangepast. Ik kon niet meer terugvinden waar ik dat probleem van had.

  De volgende keer gewoon opsturen wat je hebt, Titos! Dat zou de vijfde plaats opgeleverd hebben!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.