7e Karel Kuip Vierkampentoernooi in Haarlem

Schaakclub HWP Haarlem organiseert voor de zevende keer het Karel Kuip Vierkampentoernooi. Opnieuw wordt er gespeeld in Denksportcentrum ’t Spaerne aan de Spaarndamseweg 416 in Haarlem.

Het toernooi start op vrijdagavond 16 mei om 20.00 uur, waarna op zaterdag de 17e vanaf 9.30 uur en 13.30 de volgende ronden worden gespeeld.

Zoals steeds worden vierkampen geformeerd met spelers van ongeveer gelijke sterkte en worden de nummers 1 en 2 in de eindrangschikking beloond met een geldprijs.

Speeltempo

Alle zetten moeten worden gedaan binnen 90 minuten, maar vanaf zet 1 krijgen de spelers er 5 seconden bij.

Inschrijven en inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt €10,- en kan voor aanvang worden voldaan. Inschrijven kan tot en met donderdag 15 mei via dit formulier op de toernooiwebsite. Daarna kan het ook nog, maar alleen in de speelzaal en tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de eerste partij.

Het toernooi wint aan populariteit

Na een wat mager begin zit de groei er goed in zowel wat betreft de kwantiteit als de kwaliteit van het aantal deelnemers. Ongetwijfeld dragen de goede voorzieningen in het Denksportcentrum daar aan bij, maar steeds meer spelers ontdekken ook de prettige sfeer en de prima organisatie. In 2013 konden er elf vierkampen en een zeskamp worden geformeerd en daarbij vielen in de verschillende vierkampen ratings te noteren tussen de 1100 en 2200.

Karel Kuip

Het toernooi is vernoemd naar een van de markantste en meeste trouwe HWP-ers uit de clubgeschiedenis en groot voorvechter van de vierkampenformule. Niet voor niets ontvangt de winnaar van de ‘1400’-vierkamp, de vierkamp waar Karel in zou hebben gespeeld, de Karel Kuiptrofee.

Toernooiwebsite

Op de toernooiwebsite is alle informatie terug te vinden, waaronder de edities uit voorgaande jaren en de deelnemerslijst. De toernooidirecteur is Theo Elstgeest.

De organisatie hoopt je vrijdag 16 mei te kunnen begroeten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.