Fantastisch NK Jeugd, hoed af voor Stichting Pathena!

Bart von Meijenfeldt Nederlands Jeugdkampioen 2014

Zojuist is het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam 2014 afgelopen en zijn de Nederlandse kampioenen bekend. Wat een zenuwslopende slotronde in de A-groep en de A/B-groep meisjes! De gedoodverfde kampioen in de A-groep was IM Quinten Ducarmon, maar in de laatste ronde moest hij het onderspit delven tegen Zylon Kollen. Bart von Meijenfeldt won zijn laatste partij en werd daarmee de nieuwe jeugdkampioen van Nederland. Van het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum kreeg hij het fraaie Rotterdam Schaakspel aangeboden.

Bij de A/B-groep meisjes moest er een barrage aan te pas komen. Favoriete WIM Anna-Maja Kazarian moest het opnemen tegen Rosa Ratsma. Rosa won die barrage en werd daarmee de nieuwe meisjeskampioen van Nederland.

Twee verrassingen in de hoofdgroep!

Enkele jaren gelden werd de Stichting Pathena opgericht om jonge schaaktalenten te ondersteunen en regelmatig partijen tegen elkaar te laten spelen in competitieverband, met normaal speeltempo. Initiatiefnemers van de oprichting van deze stichting zijn Thao Nguyen, Marcel Klein en Tu Tran, alle drie zelf ook ouders van jonge talentjes. De groep schaaktalenten die meedoen aan het Pathena-programma wordt steeds groter. Inmiddels doen er ook al talenten aan mee van buiten het gebied van de Rotterdamse Schaakbond. Het breidt zich uit als een olievlek. Een aantal Pathena-talenten deed ook mee aan dit NK. Het is nog maar een paar maanden geleden dat de KNSB aan de Stichting Pathena vroeg of ze kans zag het NK Jeugdschaken 2014 te organiseren. Zij vonden dit een grote uitdaging en gingen er direct mee aan de slag, want veel tijd was er niet meer. Lees meer…..

3 Comments

 1. Avatar
  Paul-Peter Theulings mei 06, 2014

  Zeker een uitstekend georganiseerd toernooi. Een aandachtspunt vind ik de niet goedkope hotelaanbiedingen. Misschien is Stayokay een mogelijkheid voor volgend jaar.

 2. Avatar
  JRV mei 07, 2014

  Dat valt toch wel mee? Ik veronderstel althans – wellicht wat naief – dat de op de website genoemde prijzen in het kader van een mooie sponsordeal als totaalprijzen gelden (er staat nl. niet ‘per nacht’ bij). Als dat niet zo is, neem ik mijn woorden terug, maar ik kan me ook niet voorstellen dat de organisatie werkelijk heeft gemeend een stel tieners + ouders gedurende tien dagen voor 100 euro pppn te huisvesten.

 3. Avatar
  Paul-Peter Theulings mei 07, 2014

  Het reserveringsformulier van het Bilderberg hotel heeft het over dagprijzen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.