BPB Limburg Open

Met gepaste trots kunnen wij als organisatie melden dat Erwin en Alina l’Ami dit jaar deel zullen nemen aan het Limburg Open in het pittoreske Maastricht. Erwin l’Ami is al jaren een vaste speler in het Nederlands Olympiadeteam en heeft tevens diverse malen deelgenomen in de A-groep van het Tata Steel Chess Tournament. Het afgelopen jaar was hij daar wederom bij, deze keer niet als deelnemer maar als commentator. Ook op dat gebied een zeer treffende match. In de tussentijd heeft L’Ami zijn rating gestaag omhoog weten te werken tot een piek van 2651 waarmee hij precies op plaats 100 terug te vinden is in de lijst van beste actieve spelers ter wereld.

En dat is nog niet alles, met Erwin komt ook zijn vrouw Alina naar Maastricht. Ook de van oorsprong Roemeense WGM Alina l’Ami heeft de weg naar de internationale schaaktop weten te vinden. Stond zij jarenlang op de ratinglijst met een rating rond de 2370, nu heeft zij eindelijk de 2400 doorbroken waardoor zij binnenkort tot Internationaal Meester benoemd zal worden. Van een after IM-dip is in ieder geval geen sprake bij haar. Nu al staat haar rating op 2415 en dan zijn er nog maar liefst 29 punten tegoed van een spectaculaire toernooiscore van 9,5 uit 10 op Barbados. De mannelijke deelnemers in de A-groep zijn dus gewaarschuwd en niet in de laatste plaats haar man Erwin zelf.

In totaal staan we nu al op een inschrijfaantal van 187 deelnemers waaronder maar liefst 20 titelhouders. Kijk voor meer informatie op www.limburgopen.nl en meld je snel aan!

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.