Dimitri Reinderman schaker van het jaar

Dimitri Reinderman in 2013 in Vlissingen.

Foto: Harry Gielen.

Dimitri Reinderman is vandaag verkozen tot Nederlands schaker van het jaar 2013. De verkiezing is een initiatief van het Max Euwe Centrum. De jury bestond uit Mark van der Werf, Hans Ree en Gert Ligterink. Eerdere winnaars waren Sergei Tiviakov (2008), Anish Giri (2009-2010-2011) en correspondentieschaker Ron Langeveld (2012).

De jury beloonde Reinderman voor het behalen van het Nederlands kampioenschap, voor de eerste keer in zijn leven, en noemde daarnaast zijn overwinning in het Pinkstertoernooi van BSG in Bussum. Reinderman is ook enthousiast medewerker van Schaaksite.

Jorden van Foreest werd verkozen tot talent van het jaar 2013. De Groninger werd Europees jeugdkampioen tot en met veertien jaar. Zijn Elo-rating maakte in dat jaar een flinke sprong, van 2215 naar 2350. Jorden zal de komende drie jaar financieel worden ondersteund door Adviesbureau Schrijvers uit Hellevoetsluis, tevens sponsor/eigenaar van Schaaksite.nl.

De redactie van Schaaksite is dan ook trots op zowel Dimitri als Jorden.

Foto van Jordens persoonlijke website

1 Reactie

  1. Avatar
    Schaker69 09 mei 2014

    Jorden heeft per 1 mei een Elo van 2444 en heeft nog 1 norm voor de IM titel en is mijn ogen dus terecht talent van het jaar!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.