De partijen van de wedstrijd En Passant – Rotterdam 4-6

De partijen van de wedstrijd En Passant – Rotterdam:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoƶrdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

7 Comments

 1. Avatar
  Lucas mei 11, 2014

  Er zitten trouwens wel meer wonderlijke partijen bij. Ik heb de indruk, maar kan me hierin vergissen, dat niet alle partijen van meesterklasse-niveau waren.

 2. Avatar
  Lucas mei 11, 2014

  Foto van de slotstelling Kuijf – Bosboom komt volgens mij overeen met het notatieformulier. Dan kloppen dus alleen de zetten hierboven niet. Veel verschil maakt dat overigens niet uit. Het is denkbaar dat beide heren op tijd thuis wilden zijn voor het Eurovisie Songfestival.

 3. Avatar
  Richard Vedder mei 11, 2014

  De notatie van Kuijf-Bosboom is wel correct. Manuel had 5.Pf3 genoteerd, Rini niet. De stelling op de foto is opgezet door JWS, die zich bij het naspelen kennelijk vergist heeft.

 4. Avatar
  Lucas mei 11, 2014

  Nu ik beter op de partijnotatie van Rini heb ingezoomd, begrijp ik de vergissing van JWS wel: het gaat om zet 4. Daar lijkt te staan e5 gevolgd door cxd. Maar in werkelijkheid staat er dus exd gevolgd door exd.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.