Albert Dekker wint Kennemer Open.

Het Kennemer Open 2013-2014 is gewonnen door Albert Dekker. Tijdens de laatste ronde won de speler van schaakvereniging Bergen van de Volendammer Crelis Molenaar en bleef zo zijn enig overgebleven concurrent Frans-Pieter van den Bos, de winnaar van vorig seizoen, een half punt voor (8 om 7,5 uit 9). Van den Bos won zelf deze ronde van het jeugdtalent Mick van Randtwijk.

Albert Dekker en Crelis Molenaar (Foto organisatie)

Het Kennemer Open werd dit jaar voor de elfde keer gezamenlijk georganiseerd door de Haarlemse schaakclubs op de zaterdagen van de KNSB-competitie. Het toernooi staat open voor spelers met een rating onder 2000. Dit seizoen deed een recordaantal van 125 deelnemers mee.

Tijdens de eerdere edities waren 7,5 punten (of minder) altijd voldoende voor toernooiwinst, maar Dekker, die bij aanvang van het toernooi een rating van 1758 had en pas als 25e geplaatst was, nam geen enkele bye op en liet alleen twee halfjes liggen tegen Van den Bos en Erik Corneth en bereikte zo de hoogste score ooit in het toernooi.

De derde plaats werd gedeeld door Jan Schol en Olivier Huizer. In groep 2, met een bovengrens van rating 1700, eindigden Jeroen Zweers en Amy van Zutphen gedeeld op de eerste plaats (7 punten). Op basis van weerstandspunten werd Zweers uitgeroepen tot toernooiwinnaar.