Jeugdteam naar Moermansk (Rusland)

Komende donderdag vertrekt er een jeugdteam, namens Rotterdam, naar een schaaktoernooi in Moermansk (Rusland). Na het succes van het eerste internationale BASAMRO jeugdtoernooi, dat in Rotterdam in 2013 werd gehouden op het ss Rotterdam, volgt nu de tweede editie in Moermansk. Naast Rotterdam doen teams mee uit Archangelsk, Kaliningrad en Moermansk.

Het Rotterdam-team bestaat uit: Tycho Dijkhuis, Sven Dijkhuis, Robin Lecomte, Maaike Keetman, Marijn den Hartog, Kevin Nguyen, Casper Schoppen en Liam Vrolijk, de meesten waren onlangs te bewonderen op het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam 2014. Zij zullen in Moermansk ook het grote Rotterdam Schaakspel kunnen zien dat vorig jaar aan Moermansk is geschonken. Dolf Meijer en Harold van Dijk zorgen voor de begeleiding.

Anatoly Karpov is eregast op dit toernooi, Jan Timman was het vorig jaar in Rotterdam. Karpov geeft een interview, is betrokken bij de opening, reikt de prijzen uit en geeft een simultaan. De contacten met Karpov werden eind vorig jaar in Groningen gelegd toen Timman en Karpov in het Gronings Museum een match speelden.

Maaike Keetman plaatste een voorbeschouwing op haar blog en meer informatie is te vinden op de BASAMRO toernooisite.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.