Een prijs in natura voor Richard Vedder

Het vinden van sponsors is moeilijk, het vinden van sponsors voor het schaken is nog moeilijker.

En Passant is geen Million dollar baby. EP is, net als andere clubs, afhankelijk van sponsoring en enthousiaste vrijwilligers. Dankzij hen kon EP zich acht rondes lang de topgrootmeesters van Nederland veroorloven. Met beperkt budget maar met een goede strategie, verzekerde EP zich van de titel, nog voordat de laatste ronde werd gespeeld. EP kon zich in de laatste ronde ook niet meer een even sterk team veroorloven en kwam helaas met veel minder sterke en minder dure spelers als IMs Hans Böhm, Manuel Bosboom, Henk Vedder en Zhaoqin Peng. De rest speelde zijn partij gratis.

Er zijn altijd slachtoffers en dat is natuurlijk jammer. Maar En Passant is niet verantwoordelijk voor anderen. Zij is wel verantwoordelijk voor haarzelf en slaagde er opnieuw in om (voor de tweede keer in successie) kampioen te worden. Ik ben er trots op en ik ben het totaal niet eens met alle krasse taal en negatieve oordelen over onze laatste ronde.

Richard Vedder, speelt niet alleen jarenlang gratis in de competitie maar levert ook nog leuke verslagen. Hij won van Jan Timman, Jorden van Foreest in het bevrijdingsschaaktoernooi in Wageningen. Hieronder is een prijs in natura voor hem. Bedankt.

J Timman – R Vedder, BST 5 mei 2014, 0-1 (Deze video is gemaakt door Dutchie ChessChannel)

8 Comments

 1. Avatar
  Hendrikom mei 14, 2014

  Als ik goed geinformeerd ben, wordt Henk ook niet betaald hoor!

 2. Avatar
  pengschaak mei 14, 2014

  @ Hendrikom. Ik twijfelde al erover.

  Pa en ma Vedder worden ook nooit betaald voor hun werk aan de bar van het torentje.

 3. Avatar
  Richard Vedder mei 14, 2014

  Ik ben verheugd met het feit dat de redactie van Schaaksite blij is met mijn bijdragen, maar om daar twee keer in woord en beeld aandacht aan te besteden vind ik een tikje overdreven. Er zijn meer mooie verslagen te lezen!

  Dus ik hoop dat het hierbij blijft…

  (Wisten jullie trouwens dat op TV Gelderland een fragment van Vedder – van Foreest te zien was? ;) )

 4. Avatar
  Kees Stap mei 14, 2014

  En deze video is gemaakt door Harrie van Lotringen. Harrie is een van de partners van VLG Advocaten in Ede. Met zijn bedrijf sponsort Harrie de Schaakvereniging Wageningen.

  Dat maakt het niet alleen mogelijk om Jan Timman in ons team te laten spelen. Dankzij de bijdrage van VLG Advocaten wordt bijvoorbeeld het schoolschaaktoernooi in Wageningen georganiseerd, beschikt de SV Wageningen over goed materiaal en hebben we onze eigen notatieboekjes. En uiteraard is VLG Advocaten de drijvende kracht achter het Bevrijdingsschaaktoernooi.

  Het fragment van TV Gelderland, waar Richard het over heeft, is hier te vinden. Het schaakitem begint na circa negen minuten.

 5. Avatar
  Johan Hut mei 14, 2014

  Wageningen is inderdaad ook goed bezig. Jammer dat Jan Timman de laatste ronde niet meespeelde, ik had 9 uit 9 wel leuk gevonden.

 6. Avatar
  Kees Stap mei 14, 2014

  Omdat het bij ons nergens meer om ging, speelde Jan graag mee in de Deutsche Pokalfinal.

 7. Avatar
  Alex mei 14, 2014

  Richard bedankt en natuurlijk ook alle andere vrijwilligers die schaakverslagen schrijven!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.