Foto's Open NK Fischer Random

Je kunt Nederlands kampioen Dimitri Reinderman niet zo makkelijk van de wijs brengen. Hussel de beginstelling door elkaar en hij wordt gewoon weer kampioen. Open Nederlands kampioen Fischer Random Chess, om precies te zijn. In café Batavia 1920 in Amsterdam werd dit gespeeld onder de naam Martin Walop toernooi.

Van Bas Beekhuizen kregen we deze twee mooie foto’s.

Dimitri zelf schreef al een persoonlijk toernooiverslag. Bas voegt hieraan toe dat dit het elfde kampioenschap was en dat er vijf oud-kampioenen aanwezig waren, die samen acht van de tien titels op zak hadden. Tot de 48 deelnemers behoorden elf titelhouders, onder wie drie grootmeesters. Van hen werd Yasser Seirawan tweede en Dennis de Vreugt tiende. Piet Peelen werd derde.

Hier een verhaal uit de Volkskrant over wie Martin Walop was, de naamgever van dit toernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.