Nick Schilder verslaat Anish Giri

In januari tijdens het Tata-toernooi in Wijk aan Zee werd al bekend dat Nick Schilder, de zanger van het duo Nick en Simon, een enthousiaste schaker is. Afgelopen zaterdag won hij een simultaanpartij van Anish Giri. In het Noord-Hollands Dagblad lezen we dat Nick inmiddels de sterkste schaker is van Volendam, dat hij probeert dertig schaakproblemen per dag op te lossen en dat hij op internet schaakt.

Hier het verhaal in het Noord-Hollands Dagblad.

Ook RTL Boulevard besteedde er aandacht aan.

5 Comments

 1. Avatar
  Wim van der Wijk mei 27, 2014

  Om een idee te geven van Nicks speelsterkte: hij speelde dit seizoen twee competitiewedstrijden mee in Volendam, tweede klasse C van de Noordhollandse Schaakbond. Volendam werd kampioen. Nick – nog ratingloos – won beide partijen (achtste bord) tegen respectievelijk 1640 en 1527 tegenstand.

  Let maar op, Volendam komt eraan, met Nick! In het dammen heeft Volendam al een topclub, die reeds kampioen van NL is geweest. Met de dominantie van Bunschoten-Spakenburg (En Passant) in het schaken streven de visserijdorpen vermoedelijk naar intellectuele overheersing op de 64-100 velden in Nederland. Wordt het niet tijd dat o.a. 010 en 020 zich gaan beraden op een passend antwoord?

 2. Avatar
  Klaas Schaak mei 27, 2014

  Nieuws om van op te vrolijken.

  Heel leuk dat Nick zo’n enthousiaste schaker is geworden, er zoveel tijd en energie in steekt om zijn niveau te verbeteren en dan al snel zijn eerste successen achter het schaakbord kan vieren!

  Mooie, sportieve reactie van Giri ook.

  Goed voor het imago van de schaaksport dit verhaal, lijkt mij.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.