Open Kampioenschap van Utrecht: GM Peng wint toernooi en is SGS-kampioen

Vanuit de Haagse Schaakbond waren er Marijn den Hartog, Lisa Hortensius en Sebastiaan Smits naar Utrecht afgereisd om in de hoogste groep van het toernooi mee te doen.

Paul Koks was zondag aanwezig in geval van oneven.

Deze editie van de Open Kampioenschap van Utrecht is gewonnen door GM Zhaoqin Peng, die de sterkste tegenstand getroffen had van het trio dat op vijf uit zes eindigde. GM Yge Visser en GM Vladimir Epishin maakten het trio compleet.

Marijn den Hartog scoort op zaterdag 2½ punten, waarna hij op zondagochtend moet buigen voor FM Vincent Diepeveen. Zijn toernooi wordt afgesloten met een overwinning tegen John Cornelisse. Met de vrije eerste ronde komt hij op vier punten, wat een dertiende plaats en ruime overscore oplevert. Lisa Hortensius staat na vijf ronden nog een half puntje voor op Marijn en mag in de slotronde op bord 5 een spektakelpot spelen tegen Paul Hommerson. Deze partij is te vinden in de partij-viewer van het toernooi. Met 3½ punten scoort zij een lichte plus. Sebastiaan Smits begint zaterdagochtend met een overwinning, waarna het enigszins tegenzit met het binnenhalen van punten. Paul Koks speelt zondag twee partijen in groep C en wint beide partijen. Waarbij de partij in de zesde ronde goed is voor een prijs in de categorie snelste overwinning in zesde ronde groep C.

Informatie-overzicht hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.