Limburg Open – 1e ronde: Van Liempt begint sterk

In Maastricht is de achtste editie van het Limburg Open met 404 deelnemers van start gegaan, waarbij vier deelnemers vanuit de Haagse Schaakbond meteen in de eerste ronde van de partij waren. Drie anderen zullen de delegatie vandaag nog komen versterken.

Sporthal De Geusselt vormt het strijdtoneel, waar tijdens het Pinksterweekeinde gedurende zeven ronden ruim 200 schaakborden bezet zijn. Groepen A, B en C puilen uit, terwijl de deelnemers in de Veteranengroep allen verzekerd zijn van een plaats bij de eerste tien.

Nevenprogramma’s zijn de snelschaaksessies die Manuel Bosboom zaterdagmiddag zal verzorgen en excursies naar de Sint Pietersberg en door Maastricht.

In groep A doen Rob van Helvoort, Marijn den Hartog en Michaël van Liempt mee. De als 113e geplaatste Michaël weet daarbij met de witte stukken de bijna dertig posities hoger geplaatste Wilbert Surewaard op remise te houden. Zaterdagmiddag begint Michaël met de zwarte stukken tegen de als vijftigste geplaatste Manuel Weller. Marijn den Hartog schuift eveneens aan. Met plaatsingsnummer 104 gaat hij de zwarte formatie van de als 32e geplaatste Tycho Dijkhuis bestrijden.

Met het meespelen van Jaap van den Berg, Jan Willem Koelmans en Ed Eveleens is de hsb-delegatie van groep B meteen vanaf de eerste ronde compleet. Jaap van den Berg krijgt meteen de nummer twee van de groep voor zijn kiezen en ook Ed Eveleens mag het opnemen tegen een veel hoger geplaatste speler. Met voor beiden Promotianen een verschil van zo’n 150 ratingpunten ten opzichte van hun tegenstander. De openingsronde levert hen dan ook geen punten op. Jan Willem Koelmans opent daarentegen tegen een opponent met bijna 150 ratingpunten lager en moet genoegen nemen met remise.

René Weerts speelt mee in groep C en zal zaterdagmiddag zijn eerste zet spelen.

Uitslagen, indeling, stand en spelersinformatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.