NBC Promo(1): Van Kampen speelt match tegen Van der Hoeven

Robin van Kampen en David van der Hoeven gaan een correspondentieschaakmatch over twee partijen spelen. Robin geldt als een van de grootste Nederlandse talenten van de laatste decennia, terwijl David 7de staat op de wereldranglijst van de ICCF.

Voor Robin een enorme uitdaging om als eerste correspondentiepartij meteen tegen een wereldtopper te spelen, terwijl David vermoedelijk ook veel respect heeft voor zijn tegenstander heeft. De match is voor iedereen te volgen via deze link. Op 16 juni worden de klokken in werking gesteld. Eens in de paar maanden zal ik verslag doen van de ontwikkelingen.

Zie ook Schaakmagazine voor een artikel van Davids winst in het Witold Bielecki toernooi en zie ook een openhartig interview op chess.com met Robin.

Naast het NBC-toernooi en mijn match tegen Ron Langeveld is dit het derde promotie-evenement die in korte tijd georganiseerd is door de NBC. Wanneer u op iccf.com/tables ‘Pro’ intikt in de zoekbalk kunnen alle evenementen en partijen bekeken worden. Zie ook de aankondiging op de NBC-site.

Zelf correspondentieschaken? Dat kan! Zie de handleiding en meer informatie op de site van de NBC.

FIDE-IM’s en GM’s hoeven geen contributie te betalen en worden verzocht contact op te nemen met de NBC of mij indien ze ook in zo’n match geïnteresseerd zijn.

Een groot open toernooi is het WebChessOpen. De inschrijving voor de 6de editie van dit toernooi is open tot en met 30 juni. Als je snel lid wordt van de Nederlandse Bond van Correspondentieschakers, is één groep gratis.

5 Comments

 1. Avatar
  Aard juni 08, 2014

  Ai, dit is discriminatie van de schakers die geen internationale titel hebben.

  Ik vrees dat dit in strijd is met de wet. En ik zie de reden er ook niet van in.

 2. Avatar
  Twaburov juni 08, 2014

  De reden is om sterke bordschakers te stimuleren correspondentieschaak te spelen en het is onzin dat dit in strijd is met de wet.

 3. Avatar
  Aard juni 08, 2014

  De NBC is een onderbond van de KNSB en die is weer lid van NOC/NSF.

  De NBC is dus gehouden aan de regels van NOC/NSF. Ik ga het dus navragen bij KNSB resp. NOC/NSF. Ik vind dit niet acceptabel.

  Is dit besloten door het bestuur van de NBC? En goedgekeurd door de Ledenvergadering?

  Er is geen reden om aan te nemen dat iemand die al jarenlang correspondentieschaak speelt, maar geen internationale titel in het bordschaak heeft, zwakker is in correspondentieschaak dan een sterke bordschaker.

 4. Avatar
  Twaburov juni 08, 2014

  De besluitvorming kan de NBC zelf toelichten, verder is het bij veel toernooien ook zo dat GMs/IMs geen entreegeld hoeven te betalen, en de reden is dat de organisatoren graag willen dat ze meedoen.

  Jeugdspelers hoeven bij bonden vaak ook minder te betalen.

 5. Avatar
  JosvanDoorn juni 08, 2014

  Beste Aard,

  Ik schrijf dit op persoonlijke titel en niet als bestuur lid van de NBC.

  In de statuten staat het volgende.

  Artikel 9 Jaarlijkse bijdragen

  1. De leden en begunstigers zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage die door de algemene vergadering zal worden vastgesteld. Zij kunnen daartoe in categorie’n worden ingedeeld, die een verschillende bijdrage betalen.

  2. Het bestuur is bevoegd in bijzondere gevallen gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van een bijdrage te verlenen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.