Huub van Dongen Memorial toernooi wederom in unieke opzet

Dubbelschaak ’97 organiseert op zaterdag 21 juni voor de 3de keer het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi. Na 2 eerdere bijzondere edities met limericks en quizvragen hoopt de Boxtelse schaakvereniging nu wederom een unieke opzet te hebben.

Voor deze editie is er namelijk een gastspreker uitgenodigd die tussen de schaakpartijen door verschillende schaakanekdotes ten gehore zal brengen. Dit wordt gedaan door Hans Scholten. Hans Scholten is de enige gepromoveerde schaakhistoricus van het land en was altijd een goede vriend van Huub. Omdat hij ook veel goede herinneringen aan hem heeft, heeft Hans ingestemd zijn steentje bij te dragen in wederom een unieke formule voor dit toernooi. Ben je dus geinteresseerd in de Nederlandse historie van het schaken, dan is het zeker aan te raden naar Boxtel te komen op 21 juni.

Maar er wordt natuurlijk ook geschaakt. Het toernooi is een 7-rondig rapidtoernooi met 15 min pppp. Eerdere toernooiwinnaars zijn Twan Burg en Manuel Bosboom die beiden in sterke deelnemersvelden hun favorieten status waar wisten te maken. Toch is dit toernooi voor elk nivo bijzonder geschikt, getuige de deelnemerslijst tot dusver. Er zijn al reeds bijna 40 aanmeldingen met nivo variërend van beginnende jeugdspelers tot rating 2300.

Na afloop van het toernooi wordt er wederom een barbecue georganiseerd. Deze is altijd enorm populair en ook nu hebben zich al ongeveer 35 mensen zich hiervoor aangemeld.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.dubbelschaak.nl/memorial waar je je tevens aan kunt melden.

Voorts is het nog altijd mogelijk je aan te melden voor de Dubbelschaak WK pool. Het aantal deelnemers valt wat tegen, wat betekent dat de winstkansen aardig hoog liggen! Aanmelden voor deze pool kan nog tot en met donderdag, wanneer het WK begint.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.