Schaken Vieren ofwel Let’s Celebrate Chess

Afgelopen woensdag (4 juni) na mijn dagelijkse bezoek aan de Rabobank Hockey World Cup in Den Haag, stapte ik ‘s avonds het Sportcafé binnen van het Topsportcentrum in Rotterdam. Wat een feest daar in Den Haag, een stad omgedoopt tot Hockey hoofdstad van de wereld. Een WK met 76 topwedstrijden en 120 side events! Er is zelfs een WK-song geschreven op het motto van dit WK ‘Let’s Celebrate Hockey’. Overal in de stad merk je dat ‘Hockey in Town’ is. Duizenden kinderen komen deze weken in aanraking met hockey. Ik sprak verschillende malen met mijn vroegere schoolmakker Johan Wakkie, de directeur van de Hockeybond die binnenkort, na 20 jaar trouwe en succesvolle dienst, afscheid neemt. Daarover straks meer.

Altijd gezellig een kopje koffie drinken in het Sportcafé en met de aanwezige sporters babbelen. Een van hen maakte mij er op attent dat er een inloopbijeenkomst was van de KNSB in een van de vergaderzalen. De KNSB had net een nederlaag geleden door het afketsen van een peperduur IceDôme-project in Almere, dat niet te financieren bleek. Eind vorig jaar had Rotterdam een mobiele schaatsbaan geopend, een burgerinitiatief, dat slechts enkele miljoenen had gekost en waar ruim honderdduizend bezoekers waren geweest, genoeg voor een sluitende begroting. Er konden officiële wedstrijden worden gehouden en zelfs ijsmarathons. Nota bene in samenwerking met de Rotterdamse Hockeyclub Leonidas! Lees meer…..

1 Comment

  1. Avatar
    pengschaak juni 12, 2014

    Mooi geschreven. Dat zie je een beetje hoe Nederlandse schaakwereld in elkaar zit. Hoop dat mensen wakker worden.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.