Timman en Giri op 18de Univé Schaaktoernooi

De 18de editie van het Univé Schaakfestival in het gemeentehuis van Hoogeveen zal van 11 tot en met 18 oktober worden gehouden. Er zullen twee matches worden gehouden: Anish Giri tegen Aleksei Shirov en Jan Timman tegen Baadur Jobava. Loek van Wely vervangt Jeroen van den Berg als toernooidirecteur.

De inschrijving voor het Univé Open en de amateurgroepen begint op zaterdag 21 juni en loopt via de website www.univéchess.nl.

De organisatie streeft er naar – naast de gebruikelijke live-uitzendingen via het internet met de weergave van de computerevaluatie – ook het menselijk lichaam tijdens de matches in kaart te brengen door middel van een hartslagmeting. "Ook wij zijn erg benieuwd naar het resultaat daarvan als de spanning tot het kookpunt stijgt", aldus Van Wely

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.