OK SHTV – slotronde: Hoogland wint eerste open kampioenschap

Het Open Kampioenschap van SHTV zit er op. De eerste editie van dit nieuwe ratingtoernooi is buitengewoon sportief en gezellig verlopen.

Onder de 47 deelnemers waren 32 leden van SHTV en 15 van buitenaf. Na 6 speelronden waren er nog drie koplopers met 5 punten: Mike Hoogland (Schaakhuis), Armin Segger (SHTV) en Gert-Jan Willighagen (SHTV).

Mike won in de slotronde van Armin en Gert-Jan verloor van Timo Bottema (Bobby Fischer/Wassenaar). Daardoor werd Mike met 6 punten (5 overwinningen en 2 byes) ongedeeld winnaar van de hoofdprijs van 100 euro en een beker. Timo won de tweede prijs met 5½ punten. Hans Segers (SHTV) versloeg Twan van der Togt en won met eveneens 5½ punten de derde prijs.

Gert-Jan won met 5 punten de B-categorie (rating 1501 t/m 1800). Karl Baak (SHTV) en René Weerts (SHTV) behaalden ieder 4 punten en wonnen de overige prijzen in deze categorie. In de C-categorie (rating 1201 t/m 1500) won de 11-jarige Justus van Klaveren (SHTV) de eerste prijs met 4 punten. De tweede prijs ging naar Mark Breton (DSC) met 3½ punten. Als derde eindigde Rob Dijkstra (SHTV) met 3 punten. De winnaar van de D-categorie (t/m 1200) werd Scot Leite (Schaakhuis). Hij behaalde 2,5 punten.

Het was een leuk toernooi om te organiseren en wat mij betreft komt er een volgende editie. Mijn dank gaat uit naar Geurt Jan van der Meiden die, door het plotselinge overlijden van onze schaakvriend Ton Vissers, de wedstrijdleiding over heeft genomen.