Ronde 1 – Admiraal sterk uit de startblokken

Vrijdag 20 juni 2014 – Om even na 18.00 uur zijn op vrijdagavond 20 juni 2014 de IJmondvierkampen weer van start gegaan. Omdat de Stichting Schaakpromotie IJmond (SSIJ) beduidend minder sponsorinkomsten heeft, is het budget voor de achtste IJmondvierkampen aanzienlijk naar beneden bijgesteld. Helaas kon daardoor de kroongroep met geïnviteerde spelers niet gehandhaafd blijven. Daar staat tegenover dat een bescheiden prijzenfonds in het leven werd geroepen voor de groepen 1 en 2. Mogelijk heeft dit belangstelling gewekt bij de 2000+ spelers want die waren meer dan ooit vertegenwoordigd. Ook de uit Hoofddorp afkomstige IGM Zhaoqin Peng (2380) had besloten af te reizen naar Wijk aan Zee. Zij ziet dit als een waardevolle voorbereiding op het aanstaande Nederlands kampioenschap dat zij mogelijk voor de 14e(!) keer zou kunnen winnen. Peng domineert nu al een aanzienlijk lange periode het vrouwenschaak in Nederland.

De loting voor groep 1 gaf direct al een topper, Peng lootte met wit tegen onze lokale held en als tweede geplaatste Miguoel Admiraal (2353) uit Velserbroek. Het andere duel uit groep 1 was Sjoerd Plukkel (2269) van De Wijker Toren tegen de Amsterdammer Anno Steenberg (2168). Eigenlijk doet groep 1 met deze samenstelling niet onder voor een kroongroep met geïnviteerde spelers.

Wat gebleven is, is café De Zon. De achterzaal van het café ademt een bruine sfeer, bijzonder geschikt voor koffiehuisschaak. Sommige spelers raken hierdoor geïnspireerd en kiezen voor de meest scherpe varianten. Maar in groep 1 wordt serieus gespeeld. De eerste ronde is nog een beetje aftastend en niemand wil natuurlijk met een nederlaag starten.

Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.