Manuel Bosboom wint ook 3e Huub van Dongen Memorial

Op zaterdag 21 juni organiseerde schaakvereniging Dubbelschaak ’97 voor de derde maal het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi. Dat dit evenement wederom een groot succes werd, was vooral te danken aan de gastspreker die voor deze dag was uitgenodigd, te weten Dr. Hans Scholten. Hans is, naast dat hij Nederlands enige gepromoveerde schaakhistoricus is, lange tijd zeer goed bevriend geweest met Huub. Dit kwam ook naar voren in een van de anekdotes die hij vertelde. Naar eigen zeggen hebben zij ongeveer 12.000 vluggertjes gespeeld. Hij moet daarmee de recordhouder zijn van het aantal verliespartijen tegen Huub. Naar eigen schatting ongeveer 6000!

Het schaaktoernooi werd gewonnen door Manuel Bosboom. Evenals vorig jaar was hij de sterkste van het veld, maar nu was zijn overmacht wel heel erg groot! Met maar liefst 7 uit 7 bleef hij de Dubbelschakers Brent Burg en Camiel Peerlings maar liefst 1,5 punt voor.

Volledig (video)verslag, alle partijen van Manuel, foto’s en eindstand

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.