Adieu Toekomst KNSB!

De Russische President Vladimir Poetin tijdens een recent gehouden schoolschaaktoernooi geflankeerd door de President van de Russische Schaakbond (l) en de President van de Wereldschaakbond, die dit jaar herkozen wil worden.

Alles kleurt Oranje

Wat een spanning afgelopen weken. De voetbalmannen van Oranje doen het erg goed en dat gold ook voor de hockeydames, die wereldkampioen werden. De hockeyheren waren een maatje te klein en moesten de World Cup aan de Australiƫrs laten. Dat was een kleine tegenvaller voor mijn goede vriend Johan Wakkie, de scheidend directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond.

Het verlies van de hockeyheren in de finale was vervelend, maar voor Johan Wakkie was veel belangrijker dat de organisatie van zijn World Cup tot een van de beste van grote internationale evenementen gerekend mag worden. Dit was te lezen in toonaangevende buitenlandse dag- en weekbladen. Een beter afscheid kon hij zich niet wensen. En stil zitten hoeft hij ook niet want hij is al door verschillende organisaties gepolst, die in ons land grote internationale (sport)evenementen gaan organiseren. En natuurlijk wacht het Blazers Ensemble op zijn nieuwe voorzitter. Een rol voor hem bij de discussie over de toekomst van het schaken bleek bij nader inzien niet meer nodig.

Zaterdag, 14 juni, kwam in Utrecht het Parlement van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) bijeen. De vraag was of ze een stap vooruit zouden kunnen zetten m.b.t. discussie over de toekomst van het schaken in Nederland. Maar helaas, andere onderwerpen vonden de heren belangrijker dan de toekomst. Volgens de berichten ging het meer over vals spelen en de telefoonnul, het tuchtrecht (doping en seksuele intimidatie) met bijbehorende statutenwijziging en de regeling van reiskostenvergoeding bij de landelijke KNSB-competitie. Er werd weinig gelachen behalve bij een ingelast agendapunt. De heer Geurt Gijssen werd benoemd tot erelid van de KNSB. Een toparbiter met een enorme staat van dienst. Hij hield volgens ingewijden een mooie toespraak. Lees meer…..

1 Comment

  1. Avatar
    Lucas juni 26, 2014

    Goed verhaal en toepasselijke titel. Adieu oftewel Ć  Dieu; het is aan God te bepalen hoe de toekomst van de KNSB eruit ziet. Wie die God is, wordt ook meteen duidelijk, Hij staat rechts op de foto. De KNSB loopt simpel aan de leiband van de FIDE en ontwikkelt geen eigen initiatieven meer.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.