4e HSC / De Legibus Open: GM Epishin wint weekendtoernooi

Tijdens het laatste weekend van juni vormde Partycentrum De Molen in Helmond voor de vierde keer het decor voor het HSC / De Legibus Open. Een negenrondig weekendtoernooi, verdeeld over twee dagen. Vijf ronden op zaterdag en vier ronden op zondag. Met drie kwartier speeltijd per persoon voor een hele partij.

Naast het presenteren van een prima schaaklocatie zorgt de Helmondse Club tevens voor de lunch op beide dagen en is er voor het avondeten ruim de tijd om gezamenlijk naar chinees-indisch restaurant Kota Radja te gaan. Om op het gemak te kunnen eten.

Bij deze vierde editie was er nog een bijzondere toegift: gezamenlijk live naar de WK-wedstrijd Nederland-Mexico kijken onder het genot van een frietbuffet tijdens de pauze van de wedstrijd.

Er waren 44 deelnemers aangemeld, waarvan bijna een kwart van het internationale gezelschap titelhouder. De strijd om de hoofdprijs werd gedurende het gehele toernooi fel gestreden, waarna de rus GM Vladimir Epishin en canadees IM Aman Hambleton met 7 punten aan de hoogste score kwamen. De TPR van de rus is net een fractie hoger, waardoor hij de vierde editie van HSC / De Legibus Open op zijn naam schrijft.

Vanuit de Haagse Schaakbond is Paul Koks deze maand voor de tweede keer naar zuid-oost brabant afgereisd.

foto door HSC

Informatie en verslag op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.