4e Amsterdam Science Park schaaktoernooi van start

Het 4e Amsterdam Science Park schaaktoernooi is zaterdag 5 juli om 14.00 uur van start gegaan in Sporthal Universum. Ongeveer 280 schakers uit binnen- en buitenland spelen mee met negendaags toernooien en zo’n 50 schakers hebben zich aangemeld voor de driedaagse toernooien, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Daarmee is er een ruime groei van het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste drie edities.

In de A-groep, het sterkste negenrondige toernooi, spelen twee grootmeesters mee: Nederlandse topper Erik van den Doel en de Peruaan Georgui Castaneda. Daarnaast mogen onder meer titelverdediger Etienne Goudriaan, Nederlands Jeugdkampioen Bart von Meijenfeldt, snelschaakkampioen Manuel Bosboom en de Amsterdamse Yochanan Afek zich tot de favorieten rekenen.

In Cafe De Oerknal, op de begaande grond van het sportcentrum Universum, kunnen de schaakpartijen worden geanalyseerd. Daarnaast worden de Tour de France en het WK Voetbal op grote schermen getoond.

Even buiten het Science Park spelen de sterkste schakers om het Nederlands Kamioenschap in het Manor Hotel. Het NK organiseert een actief nevenprogramma, bestaande uit onder meer een theatervoorstelling van Porgy Franssen, tentoonstellingen en een schaakpubquiz.

De eerste foto’s:

Erik van den Doel

Nederlands Jeugdkampioen Bart von Meijenfeldt

Titelverdediger Etienne Goudriaan

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.